دسته بندی ها
  • قانون جذب
    عزت نفس
    عزت نفس

    ویژگی افراد با عزت نفس پایین:
    مشکل در عملی کردن تصمیم گیری ها و به تعویق انداختن آنها
    اضطراب ، استرس و افسردگی
    عدم کار و فعالیت براساس استعداد ها و توانمندی های شخصی و متمرکز شدن بر تمایلات جامعه به استعدادها و توانمندی هایی که شاید در وجود ما نباشد
    مقایسه دائمی خودمان با اطرافیان بجای مقایسه وضعیت امروزمان با گذشته خودمان از اثرات عزت نفس پایین است
    افزایش حتمال مصرف الکل و مواد مخدر
    از آنجا که فرد با عزت نفس پایین پس از هر شکستی به تمرین و تلاش بیشتر ترغیب نمیشوند و انگیزه کافی برای بهبود ندارند ، مهارت های فردی آنها توسعه نمیابد.
    برزو مشکلاتی در روابط دوستی و خانوادگی ، عاشقانه ، شغلی و تحصیلی
    احترام مطلق به نقد همه افراد و یا سرباز زدن از پذیرفتن نقدهای دیگران
    کمبود عزت نفس باعث میشود تا دنیا را از دریچه نگاه خودمان تجربه نکنیم و به دلیل حرمت نفس پایین نتوانیم سبک دلخواهمان برای زندگی را انتخاب کنیم.
    «هیچ کس نمی‌تواند به عقب برگردد و دوباره شروع کند، اما همه می‌توانند از همین امروز آغاز کنند و پایان تازه‌ای رقم بزنند.»ماریا رابینسون
    ویژگی افراد با عزت نفس بالا:
    برای اینکه دقیقا درک کنید که عزت نفس چیست تا بتوانید تشخیص دهید چه افرادی عزت نفس دارند و چه افرادی ندارند، در ادامه لیستی تهیه کرده ایم از ویژگی های شاخص افراد معتمد به نفس اگر بیش از ۴ ویژگی را به صورت همزمان در یک فرد مشاهده کردید، میتوانید عنوان کنید که وی از سطح عزت نفس قابل قبولی برخوردار است.

    بابت هرکار خوبی از خود و دیگران متشکر و قدردانند.
    به استقبال چالش ها رفته و به دنبال رشد فردی در زندگی هستند.
    همواره در حال کنکاش و کشف ویژگی های خود هستند.
    با افراد صاحب نظر مشورت کرده و نظراتشان را گوش میدهند اما تصمیم گیری نهایی با خودشان است.
    هنگام مواجهه با مشکلات و چالش ها واقع گرا هستند.
    همواره به سمت جنبه های مثبت زندگی در حرکت هستند.
    برای رسیدن به اهداف خود انگیزه دارند و به این منظور تلاش میکنند.
    از اشتباهات خود درس میگیرند.
    انتقادات دیگران را بدون تعصب گوش می دهند.
    برای افزایش عزت نفس خود چه کنیم؟
    تا اینجای مقاله بررسی کردیم که عزت نفس چیست، چرا تا این حد مهم است و چرا نیازمند آن هستید که سطح عزت نفستان را بهبود ببخشید. اما اگر متوجه شدید که عزت نفس پایینی دارید نگران نباشید براتی تقویت و بهبود سطح عزت نفستان راهکارهای ساده‌ای وجود دارند. در ادامه سعی کردیم چند مورد از برترین مواردی که موجب تقویت عزت نفس شما میشود را به صورت فهرست وار ارائه دهیم:

    نقاط قوت و ضعف خود را یادداشت کنید. سعی کنید همانطور که نقاط ضعفتان را عنوان میکنید، نقاط قوتتان را هم نادیده نگیرید. به این ترتیب شما برداشتی واقع بینانه و صادقانه از خود دارید.
    حتما در روز زمانی را برای با خودتان بودن در نظر بگیرید. در این زمان کاری را بکنید که بیش از هر چیزی از انجام آن لذت میبرید. برای خودتان وقت بگذارید و سعی کنید این وقت را به بهترین نحو سپری کنید.
    انجام کارهای متفاوت و مسئولیت پذیری جدید را تجربه کنید.
    در فعالیت های داوطلبانه شرکت کنید و در جمع باشید.
    اگر در انجام کاری موفق نشدید، آن را بیان کرده و درباره علت عدم موفقیت و نقاط ضعف خود در این مورد با دیگران صحبت کنید.
    هرگز، هرگز و هرگز خودتان را با دیگران مقایسه نکنید. تنها کسی که میتوانید خود را با او مقایسه کنید، ورژن دیروز خودتان است.
    خودتان را دوست داشته باشید. هیچ اهمیتی ندارد که نقاط ضعفی هم دارید، گل بی عیب خداست. خودتان را دوست داشته باشید و با خودتان مهربان باشید.
    فراموش نکنید که انسان ارزشمندی هستید. بدین منظور هر روز نقاط قوتتان را به خودتان یادآوری کنید.
    حتی به شوخی خودتان را تحقیر و مسخره نکنید.
    حس گناهکار بودن و اینکه باعث ناراحتی و آزار دیگران شده اید را از خودتان دور کنید.
    جسور و قاطع باشید. یعنی همانطور که به دیگران احترام میگذارید، انتظار احترام متقابل را نیز از جانب آنها داشته باشید و اگر این احترام را دریافت نکردید قاطعانه آن رابطه را قطع کنید.
    ورزش کنید و تحرک خود را افزایش دهید. هنگام ورزش هورمون اندورفین (هورمون شادی) ترشح می شود که باعث افزایش عزت نفس شما می شود.
    از دوره ها و کلاس های آموزشی که به منظور تقویت عزت نفس و اعتماد به نفس تشکیل میشود استفاده کنید. بدین منظور دوره پرواز را به شما پیشنهاد میکنیم. البته میتوانید از دوره رایگان مینی پرواز هم استفاده کرده و شرایط زندگیتان را زیر و رو کنید. جهت اطلاعات بیشتر در مورد این دو دوره با کارشناسان ما با شماره تماس ۰۹۱۲۱۷۵۲۸۵۴ در ارتباط باشید.
    ارتباط عزت نفس با رفتارهای ناسازگار اولیه
    عزت نفس پایین

    دوستی داشتم که هر وقت در جمعی بود و در آن جمع دونفر باصدای آهسته باهم حرف می زدنند، احساس می کرد که حتما دارند در مورد او بدگویی می کنند و خجالت زده می شد. این احساس انقدر در وی بزرگ می شد و مانند یک خوره وجودش را می خورد که حتما جمع را با حالت قهر ترک میکرد. مراجعه دیگردی داشتم که به علت کاهش عزت نفس، عادت به مقایسه کردن شدید خود با دیگران داشت. او هیچگاه دست از مقایسه خود با دیگران بر نمیداشت. تعریف می کرد در زمان دانشجوی صمیمی ترین دوستم بخاطر عملکرد خوبش جایزه ای از طرف انجمن علمی دانشگاه دریافت کرد و او به شدت ناراحت شده بود. میگفت احساس بی ارزشی می کردم. چرا من آنجا بالای آن سن نبودم. با لبخند دست می زدم هورا می کشیدم و دوستم را تشویق می کردم فقط برای اینکه کسی از ظاهرم متوجه نشود که چقدر احساس حقارت و بی ارزشی می کنم. میبینید دوستان، وقتی عزت نفس فرد پایین باشد، حال بدش در تمام جنبه های زندگی اش تاثیر می گذارد. هیچ گاه احساس آرامش نمی کند. فکرش را بکنید، عمری را با این حس بگذرانید که بسیار بی ارزش هستید و لیاقتی بیشتر از توهین و تحقیر دیگران ندارید. از یک سو انرژی زیادی را صرف پنهان کردن این موضوع از دیگران می کنید و از سوی دیگر این احساس را لحظه به لحظه به همراه دارید و عذاب می کشید. بدترین قسمت ماجرا این است که فرد شدیدا در حال عذاب کشیدن است و میخواهد در حق خودش کاری کند اما از آنجایی که تعریف عزت نفس عموما با اعتماد به نفس اشتباه گرفته میشود، او حتی نمیداند این همه عذاب بخاطر عزت نفس پایینش است. نتیجه این امر رفتارهای ناسازگار فرآوانی میشود که از فرد سر میزند و در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

    فراموش نکنید که کمبود عزت نفس و حرمت نفس تضعیف شده، ریشه‌ی بسیاری از مشکلات رفتاری و ذهنی ماست.
    طرحواره نقص و شرم ( از شاخص ترین رفتارهای ناسازگار اولیه)

    افرادی که با مشکل عزت نفس روبرو نیستند (دقت داشته باشید عزت نفس یک طیف است که عزت نفس شما بر روی این طیف مدام در حرکت است. پس عموم افراد در میان این طیف هستند و افرادی که اعتماد به نفس آنها صفر یا صد باشد تقریبا بسیار نادر هستند.)، صدای درونی آنها حاکی از پذیرش و اطمینان است. اما افرادی که از عزت نفس پایین رنج می برند صدای درونی انتقاد گر و سخت گیر و خشنی دارند، که مدام به انتقاد از آنها می پذیرد و پیام هایی نظیر شما “دوست داشتنی نیستید” را تکرار می کند. تکرار این روند به عادتی تبدیل می شود که فرد در آن به مقایسه خود با دیگران می پردازد و در هر مقایسه نهایتا به این نتیجه می رسد که، بازنده است و از هر فرد دیگری کمتر و نا موفق تر است. به این سلسله باورها، که آرامش و زندگی شخص را تحت تاثیر قرار می دهد، طرحواره نقص و شرم می گوییند.

    عزت نفس - افزایش عزت نفس

    سه تیپ شخصیتی افراد با طرحواره نقص و شرم
    شاید با خواندن تیتر این بالا با خود فکر کرده اید که افرادی که از خجولی و کمروی رنج می برند حرمت نفس پایینی دارند و اصلا چند تیپ شخصیت با عزت نفس پایین بی معنا است. خب راستش را بخواهید این تفکر کاملا اشتباه است و متاسفانه افراد با عزت نفس پایین، همیشه به این سادگی ها هم قابل تشخیص نیستند. مسله اصلی این است که عزت نفس تضعیف شده، به انسان آسیب می رساند اما این آسیب در افراد مختلف به سبک های مختلفی نمایان می شود. برخی وانمود می کنند کاملا بی عیب و نقص اند(اعتماد به نفس کاذب)، برخی آنقدر برای کسب موفقیت و تایید بیرونی می کوشند که دیگر رمقی برای زندگی کردن ندارند و برخی دیگر مانند یک قربانی در مقابل این روند تسلیم میشوند. هر سه دسته از یک موضوع رنج می برند آنهم عزت نفس پایین است اما، شیوه رفتاری متفاوتی دارند که به این شیوه های رفتاری بیمارگونه که، فرد هیچ کنترلی روی آن ندارد اختلال شخصیتی می گویند. در علم روانشناسی سه تیپ شخصیتی افراد با حرمت نفس پایین مطرح می شود که در این مقاله به بررسی آنها می پردازیم:

    اختلال شخصیت وانمودگرا
    وانمودگر ها سخت ترین تیپ شخصیتی افراد با عزت نفس پایین هستند. در این تیپ شخصیتی فرد می گوید من به آن اندازه خوب و موفق عمل می کنم که هیچکس حتی به اینکه من عزت نفس پایینی دارم و از احساس حقارت رنج می برم شک نکند. این افراد آنچنان از شکست وحشت دارند که همیشه با ترس و عذاب زندگی می کنند. از نزدیکی و ارتباط صمیمی با افراد می ترسند و همیشه سعی می کنند روابطشان را سطحی نگهدارند چرا که می ترسند چهره واقعیشان برای دیگران برملا شود. زنگ خطر و هشدار شناسای این افراد مشکلاتی مانند کمالگرایی، تنبلی، تعلل در کارها و مواردی مشابه است. پس اگر با فردی در ارتباط هستید که مدام شغل خود را رها می کند، در انجام وظایفش تنبلی می کند و در موفقیت هایش اغراق می کند به احتمال ۹۰% از عزت نفس پایین رنج می برد و تیپ شخصیتی وانمودگرا دارد.

    اختلال شخصیت عصیانگر
    عصیانگرا ها تا حد اغراق آمیزی شیوع رفتاری بی تفاوتی را در پیش گرفته اند. آنان به گونه ای رفتار می‌کنند که انگار عقاید یا تمایلات دیگران اهمیتی ندارد. این افراد تا حدی از کمبود عزت نفس رنج می برند که از معاشرت با افرادی که آنان را موفق می دانند به شدت عذاب می کشند. احساس خشم احساس غالب بر این افراد است و از اینکه با این عارضه شخصیتی، یعنی کمبود اعتماد به نفس روبرو هستند به شدت عصبی هستند. مدام در حال اثبات این موضوع به دیگران هستند که به قضاوت های آنان اهمیتی نمی دهند و این امر باعث تحلیل سطح بالایی از انرژی آنها می شود. هشدار و زنگ خطر شناسایی افراد با عزت نفس پایین در اختلال شخصیت عصیانگر عموما بی قانونی و حق طلبی است. اگر با فردی در ارتباط هستید که خودشیفته است و مدام فکر می کند مورد تجاوز همگان واقع شده است. اگر از اینکه حقوق دیگران را ضایع کند دچار عذاب و ناراحتی نمی شود قطعا اختلال شخصیت عصیانگر دارد.

    اختلال شخصیت قربانی
    این تیپ شخصیتی کاملا واقف اند که حرمت نفس پایینی دارند و در مقابل آن کاملا منفعل، خنثی و تسلیم هستند. احساس ناتوانی می کنند و منتظر نشسته اند تا فردی بیاید و آنها رانجات دهد. همان خجالتی ها که خجولی بیش از حدشان مانع از صحبت در جمع و حضور در اجتماع می شود. تشخیص این افراد بسیار ساده است، چرا که عموما احساس درماندگی دارند و کم رویی پیش می کنند.

    سه عامل تاثیرگذار در شکل گیری عزت نفس
    بنیاد عزت نفس

    در شکل گیری عزت نفس در افراد عوامل بیرونی بسیاری دخیل هستند، اما از آنجا که حیاتی ترین سال ها، برای شکل گیری عزت نفس در افراد کودکی آنها است، برای پی بردن به حرمت نفس یک فرد، باید عوامل مؤثر را در ارتباطات فرد با خانواده و اجتماع در همان سال های نخست زندگی وی جست‌وجو کرد. لذا به معرفی سه عامل اساسی در شکل گیری و افزایش عزت نفس در افراد می پردازیم.

    فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

    در حال بروزرسانی
    پرداخت و دانلود محصول
    بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
    مبلغ قابل پرداخت : 24,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
    انتقال به صفحه پرداخت